9 juli 2016 Henna Workshop voor beginners @ Fatima's place

Zaterdag 9 juli 2016 vindt de Henna Workshop plaats. Van 11:00 - 16:00 uur word je van top tot teen ondergedompeld in de wereld die Henna heet.

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf die mooie henna versieringen kunt maken? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is een "introductie in de wereld van de Henna Kunst" echt iets voor jou. Een inspirerende basisworkshop waarin stap voor stap beginselen van de Henna Kunst uitgelegd worden.
 
 
 

Wat komt er aan bod?

 • Wat is henna en waarvoor wordt het gebruikt
 • Verschillende landen/verschillende stijlen
 • Culturele achtergrond en historie van henna kunst
 • Betekenis van symboliek en het toepassen ervan
 • Het bereiden van de Henna Pasta
 • Het leren hanteren van de Henna applicator
 • Techniek, fijne kneepjes en trucjes
 • Oefenen op papier
 • Doís en doníts
 • Vragen/opmerkingen/wensen van deelnemers
 • Tot slot zet Fatima bij alle deelnemers ook nog een hennaversiering

Werkwijze & prijs

De Workshop "introductie in de wereld van de Henna Kunst" is intensief en compleet. Je leert uit eerste hand van onze Henna Kunstenaar die ruim 20 jaar geleden haar eerste hennapoging deed en inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal erkend henna talent!
Met deze workshop bouw je de foundation van je henna verslaving ;) De gedegen basis heb je nodig om jezelf verder te ontwikkelen, hetzij als henna artiest hetzij als hobbyist.
 
De Henna Workshop is compleet, zoals ook past in onze filosofie...."henna is zoveel meer dan mooie plaatjes tekenen"..... Dat laatste is al een behoorlijke klus. Wij leren je de techniek en fijne kneepjes. Het 'zoveel meer' leren we je ook, zoals cultureel erfgoed, symboliek en rituelen. Tot slot hebben we nog de "Henna Alchemie", kennis van materialen, ingrediŽnten van het nooit -te- verprutsen henna recept en het geheimzinnige proces dat in de huid plaatsvindt. We zetten henna samen om in geluk en dat is goud waard.
 • € 150,00 per deelnemer, dit is incl. starterspakket, benodigd materiaal en lunch.
 
 

Programma

11:00 - 11:15 Ontvangst
11:15 - 13:00 theorie o.a.culturele achtergrond, verschillende stijlen, betekenissen etc
12:00 - 13:00 henna pasta bereiden, recept schrijven, ingrediŽnten bekijken
13:00 - 13:30 lunch pauze
13:30 - 15:45 praktijk, oefeningen met de applicator, techniek
15:45 - 16:00 afsluiting, nog een laatste vragenrondje en afscheid nemen.
 
Let op: Dit programma is ter indicatie. Niet alles wat aan bod komt, staat er al in vermeld. Houdt er rekening mee dat het programma kan uitlopen tot uiterlijk 17.00 uur. Uit de praktijk blijkt dat het altijd erg gezellig is en de tijd voorbij vliegt. Fatima brengt tegen het einde van de dag ook bij alle deelnemers nog een hennaversiering aan. Daardoor willen we altijd wat extra ruimte inbouwen in onze tijdsplanning zodat iedereen voldaan huiswaarts keert.
 

Waar vindt het plaats?

De workshop vindt plaats in kleine groepjes bij Fatima thuis, in Ridderkerk. Zodat iedere deelnemer op persoonlijke wijze les krijgt en aan alle vragen en behoeftes kan worden voldaan.

Tip

Schrijf je vragen van te voren op zodat je ze niet vergeet te stellen .

Meedoen?

Helaas is deze workshop al volgeboekt:(
De eerstvolgende workshop vindt plaats op zondag 28 augustus 2016.

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima