21 april 2018 Henna Academy blok 1 gaat van start

Wil jij ook ondergedompeld worden in Henna? Een prachtig leerplan met het ambacht Henna Kunst in de hoofdrol ligt klaar voor de eerste cursisten. Gedetailleerd uitgewerkt en in een praktische map gebundeld. Op 21 april 2018 kun jij starten en deelnemen aan ons professionele Academy programma.
 
De volledige Henna cursus duurt een jaar (met een zomer- en winterpauze) met elke maand een cursusmiddag. Dit komt neer op 9 cursusmiddagen per jaar, opgedeeld in drie blokken met verschillende thema's.
Na het eerste blok kan de cursist doorstromen naar het tweede blok en zo verder. Het is niet mogelijk om enkel het tweede of derde blok te volgen.
 
hennacursus hennalessen henna opleiding henna academy hand of fatima
 
 

Programma blok 1: "Master different styles"

Tijdens het eerste blok staan de meest bekende Henna stijlen centraal uit landen als India, Verenigde Arabische Emiraten en Marokko. Elke stijl heeft eigen kenmerkende looks die gecreŽerd worden met de daarbij horende technieken.  Naast het meester worden van elke stijl staan ook andere doelstellingen centraal die belangrijk zijn in het Henna ambacht zoals o.a. het ontwikkelen van je eigen stijl, het aanleggen van een portfolio, normen en waarden in de Henna Community, vakmanschap, materialenkennis etc.Tussentijds studeer je zelfstandig en werk je aan opdrachten die je meekrijgt.
Elke les begint met het bespreken van de opdrachten waarbij feedback gegeven en ontvangen wordt.
Elke cursusdag wordt gegeven door onze henna expert, Fatima. Zij begeleidt je in het gehele proces en zorgt ervoor dat jouw creativiteit een boost krijgt. Jouw kunstzinnige talenten komen onder haar leiding tot grote hoogtes  en je henna werk krijgt meer verdieping.
 
 

21 april 2018 14:00 - 17:00 "India"

Het is lastig om te spreken over dé Indiase henna stijl, omdat het zo'n groot land is met heel veel regionale verschillen. Wanneer wij tijdens deze cursus spreken over de Indiase stijl doelen we op drie stromingen; het immens populaire Indo Arabic dat al jaren de boventoon voert in de hennafashion, de traditionele Indiase bridal style en de Amerikaanse variant die de henna scene domineert. De rijke fantasie die achter Indiase Henna Kunst schuilgaat is een bron van inspiratie.
 
 

26 mei 2018 14:00 - 17:00 "Khaliji"

Khaliji stijl is afkomstig uit de regio van de Perzische golf en staat bekend om haar bloempatronen, ranken, gebruik van schaduw en typerende lay-outs waarin de balans tussen lege stukken en drukke patronen heel nauw luistert. Een henna stijl waarin het spelen met contrasten als dik/dun, leeg/vol en klein/groot een uitdaging is en waarbij je je applicator volledig onder controle moet krijgen.
 
 

23 juni 2018 14:00 - 17:00 "Fessi"

Marokko kent een verscheidenheid aan stijlen, maar de meest bekende is uiteraard Fessi, gekenmerkt door haar geometrische lay-out, rechte lijnen en specifieke patronen. Fatima is dé expert als het gaat om Fessi en zij heeft een "no-fail  5 stappen methode" ontwikkelt waarmee de cusisten elk Fessi Henna design kunnen maken met behoud van de authentieke looks die zo kenmerkend zijn voor deze stijl.
 
 

Ondersteuning

Gedurende de hele cursusduur kun je rekenen op support vanuit Hand of Fatima. We staan klaar als je vastloopt of vragen hebt. Daarnaast is er tijdens iedere cursusdag de mogelijkheid om met flinke kortingen henna benodigdheden aan te schaffen.

 

Inschrijven?

Stuur ons even een mailtje met daarin jouw gegevens en dan zullen we jouw inschrijving verwerken. info@handoffatima.nl

 

 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima