29-30 september 2018 kennismakingsworkshops @ Ambacht in Beeld Festival

Het versieren van handen en voeten met de plantaardige kleurstof, henna, is een eeuwenoud ambacht waarin Fatima Oulad Thami als geen ander bekwaamd is. Zij is als Henna Kunstenaar internationaal erkend en onder de naam Hand of Fatima geeft zij uiting aan haar passie en vakmanschap. Met haar roots als inspiratiebron heeft zij een unieke signature-style ontwikkeld die, ongeëvenaard, authentiek en invloedrijk te noemen is. Zij geeft masterclasses en workshops in binnen en buitenland, maar nu is zij in Amsterdam neergestreken op het Ambacht in beeld festival om jou mee te nemen in haar wereld.

Onder haar bezielende leiding én met assistentie van haar bijdehandje van Fatima, genaamd Ilonka, ga jij zelf met de hennaspuit aan de slag. Techniek, culturele achtergrond en symboliek staan centraal tijdens de workshop Henna Kunst en met wat oefening creëer je eigenhandig een hennaversiering op een canvasdoekje.

Als kers op de taart of als hennatoefje op de hand, maak je ook nog kans om tijdens het demo uur een hennaritueel uit eerste hand te ervaren.
 

Tijdens de workshop hennakunst leren deelnemers op laagdrempelige wijze een henna design maken door middel van het gebruiken van de hennaspuit. De hennapasta en materialen zijn al voorbereid en voorbehandeld. De deelnemers oefenen bepaalde technieken op papier waarna het echte design op een gekleurd canvasdoekje (10×10 cm) wordt aangebracht. Deze doekjes worden gedroogd op een ezel, in de loop van de dag zal dit een groot mozaiek aan hennapatronen vormen. Aan het einde van de dag mogen ze opgehaald worden.

T
ijdens de workshop kunnen de deelnemers hun naam op een lootje zetten. Na elke workshop wordt een lootje getrokken. Tussen vijf en zes uur krijgt deze persoon ter plekke kostenloos een hennaversiering.

Locatie

Het festival vindt plaats in De Passage in de Hallen in Amsterdam.
 

Tijdsduur

Elke workshopronde duurt 55 minuten.Er zijn 5 rondes per dag.
 

Prijs

€ 15,00 (inclusief materialen en benodigdheden) Het festival zelf is gratis te bezoeken.
 

Voor wie

Iedereen van 12 jaar en ouder mag meedoen
 

Henna workshop tijden op zaterdag en zondag

Workshop 1: 11:00 – 11:55 uur
Workshop 2: 12:00 – 12:55 uur
Workshop 3: 14:00 – 14:55 uur
Workshop 4: 15:00 – 15:55 uur
Workshop 5: 16:00 – 16:55 uur
Demonstraties: 17:00 – 18:00 uur

 

Ticket kopen

Er zijn staan veel workshops gepland maar toch zijn de plaatsen beperkt. Tickets worden tot op de dag zelf verkocht, maar als je verzekerd wilt zijn van deelname kun je het beste online op voorhand tickets bestellen.
Tickets bestel je hier.

 

 

 


< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima