17-19 mei 2019 Henna Weekend in Kiev, Oekra´ne

Henna Weekend, dé Russisch-talige Henna conferentie opgericht door Instagram Henna Ster Veronica Lilu, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in Kiev, Oekra´ne. Samen met Evgeniya (Fyokla Mehndi) en Anna Bykh (Beauty Mehndi) vormt Veronica een drietalig team dat bekend staat om een uitmuntend gevoel voor esthetiek. Henna Weekend is dan ook tot in de puntjes in de stijl gebracht die ook zo kenmerkend is voor de bijbehorende instagram feed.

Henna is niet langer voorbehouden aan mensen die vanwege hun culturele achtergrond ermee zijn opgegroeid. Oekra´ne kent van oudsher geen Henna traditie. Maar toen Evgeniya ermee in aanraking kwam op een reis naar India, werd ze er zo door geraakt dat ze zelf ging experimenteren. Zij was de eerste die Henna op de kaart zette in Oekra´ne. Veronica was een leerling vanaf het eerste uur en de rest is geschiedenis. Ze hebben een geheel eigen stijl ontwikkeld die nu inmiddels bekend staat als Russische Henna stijl. Wereldwijd genieten ze veel aanzien vanwege hun eigen manier van henna praktiseren. Hun werk is verfijnd, technisch van zeer hoge kwaliteit en meestal behoorlijk sexy!
 
Fatima kijkt er naar uit om haar Henna Lectures in Kiev te mogen presenteren. Omdat zij wel vanuit culturele achtergrond haar Henna kunst praktiseert, is zij gevraagd om haar verhaal te delen. Centraal staan onderwerpen als traditie, rituelen, gebruik van symboliek en de betekenissen die erachter schuil gaan.

"Ik ben het meest enthousiast over de combinaties in henna designs die ik verwacht te gaan zien gedurende Henna Weekend. Combinaties die nog niet eerder gemaakt zijn. De Russischtalige Henna dames zijn zo ontzettend getalenteerd dat het niets anders dan een feestje kan worden om met hun het Henna Weekend te mogen vormgeven".

Henna Weekend in Kiev is open voor internationale deelnemers. Alle lectures zullen vertaald worden naar het Engels. Fatima vormt de line-up samen met Bridgette Barlet (Maple Mehndi) en Masha Ginkas (Ginkas.m) Laat het avontuur maar beginnen! Wil je ook komen? Stuur ons dan even een berichtje. (Op het moment van schrijven is de website nog niet in de lucht.)
 
 
 
 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima