30 mei 2019 Henna Lounge @ Africa Now in het Afrika Museum

"From the roots to the heart, from the soul to the skin.....I celebrate my heritage when i speak my mind in the language of Henna....let me hennafy you."


Dat is in het kort de zienswijze van Fatima op haar Henna Kunst. Het stukje "heritage" verwijst naar haar (deels) Noord-Afrikaanse achtergrond die tevens haar bron van inspiratie is. Naast de authentieke Amazigh (Berberse) patronen die je terugvindt in haar werk laat Fatima zich inspireren door kunst en ambacht uit West Afrikaanse culturen, van motieven op Bogolan stoffen en houtsnijwerk in maskers tot sieraden van de Touareg. De overeenkomsten tussen Noord en West Afrika als het gaat om patronen zijn interessant en zorgen voor veel nieuwe ideeŽn. Betekenisvolle symboliek is Fatima's specialiteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Fatima zich als een vis in het water voelt op een festival als AFRICA NOW in het Afrika Museum.
 
AFRICA NOW is een festival dat al je zintuigen prikkelt. Ontdek creatief Afrika op Hemelvaartsdag, 30 mei 2019, in hetAfrika Museum in Berg en Dal (bij Nijmegen)

AFRICA NOW is een festival voor de hele familie met onder andere kunst, live muziekoptredens, workshops en lekker eten. Tussen de traditionele woonerven in het buitenmuseum, midden in de bossen, krijg je een verrassende inkijk in het Afrika van nu.

Fatima en haar bijdehandjes hebben er heel erg veel zin in en hopen je te zien bij Hand of Fatima's Henna Lounge op het buiten terrein.
 
Prijzen van Hennaversieringen beginnen bij €5,00
 
Koop je toegangsticket online om er zeker van te zijn dat je erbij bent!
 
Kom alvast in the mood en bekijk hieronder de foto's van vorig jaar of kijk de foto's op groot formaat.
 

Hand of Fatima @ Festivals

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima