8 sept 2019 Workshop Henna Kunst @ Hand of Fatima

Zondag 8 september 2019 van 11:00-16:00 uur vindt de Workshop Henna Kunst plaats.

 
 
Wil je weten hoe je zelf mooie henna versieringen maakt? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de "Workshop Henna Kunst" echt iets voor jou. Een inspirerende ééndaagse cursus waarin stap voor stap de fundamentele principes van de Henna Kunst uitgelegd en aangeleerd worden.
 
De Workshop Henna Kunst is bedoeld voor zowel deelnemers zonder enige henna ervaring, alsmede beginners en gevorderden. De Workshop Henna Kunst vindt plaats in een kleine groep van 6 -12 deelnemers waardoor er genoeg ruimte is voor individuele begeleiding. In het inschrijfformulier kun je altijd aangeven wat je verwacht te leren (als beginner) of wat je knelpunten zijn (als gevorderde). Fatima speelt daar op in waardoor ieder individu de Workshop Henna Kunst als op maat gemaakt zal ervaren.
 
 

Wat komt er aan bod?

 • Wat is henna en waarvoor wordt het gebruikt
 • Verschillende landen/verschillende stijlen
 • Culturele achtergrond en historie van henna kunst
 • Betekenis van symboliek en het toepassen ervan
 • Het bereiden van de Henna Pasta
 • Het leren hanteren van de Henna applicator
 • Techniek, fijne kneepjes en trucjes
 • Oefenen op papier
 • Doís en doníts
 • Vragen/opmerkingen/wensen van deelnemers
 • Tot slot zet Fatima bij alle deelnemers ook nog een hennaversiering

Werkwijze & prijs

De "Workshop Henna Kunst" is intensief en compleet. Je leert uit eerste hand van onze Meester: Henna Kunstenaar Fatima Oulad Thami, die ruim 20 jaar geleden haar eerste hennapoging deed en inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal erkend Henna Artiest!
Met deze ééndaagse cursus bouw je de foundation van je henna verslaving ;) De gedegen basis is essentieel om jezelf verder te ontwikkelen, hetzij als henna artiest hetzij als hobbyist.
 
De Workshop Henna Kunst is volledig, zoals ook past in onze filosofie...."henna is zoveel meer dan mooie plaatjes tekenen"..... Dat laatste is al een behoorlijke klus. Wij leren je de techniek en fijne kneepjes. Het 'zoveel meer' leren we je ook, zoals cultureel erfgoed, symboliek en rituelen. Tot slot hebben we nog de "Henna Alchemie", kennis van materialen en ingrediŽnten van het "nooit -te- verprutsen henna recept" en het geheimzinnige proces dat in de huid plaatsvindt. We zetten henna samen om in geluk en dat is goud waard.
 • € 150,00 per deelnemer, dit is incl. starterspakket, benodigd materiaal en lunch.
 
 

Programma

11:00 - 11:15 Ontvangst
11:15 - 13:00 theorie o.a.culturele achtergrond, verschillende stijlen, betekenissen etc
12:00 - 13:00 henna pasta bereiden, recept noteren, ingrediŽnten bekijken
13:00 - 13:30 lunch pauze
13:30 - 15:45 praktijk oefeningen met de applicator, techniek
15:45 - 16:00 een laatste vragenrondje en uitreiking deelname certificaat.
 
Let op: Dit programma is ter indicatie. Niet alles wat aan bod komt, staat hierboven vermeld. Houd er rekening mee dat het programma kan uitlopen tot uiterlijk 17.00 uur. Uit de praktijk blijkt dat het altijd erg gezellig is en de tijd voorbij vliegt. Fatima brengt tegen het einde van de dag bij alle deelnemers een hennaversiering aan. Geen haast dus, maar reserveer wat extra tijd zodat iedereen voldaan huiswaarts keert.
 

Level/niveau

De Workshop Henna Kunst is bedoeld voor zowel deelnemers zonder enige henna ervaring, alsmede beginners en gevorderden. De Workshop Henna Kunst vindt plaats in kleine groepjes waardoor er genoeg ruimte is voor individuele begeleiding. In het inschrijfformulier kun je altijd aangeven wat je verwacht te leren (als beginner) of wat je knelpunten zijn (als gevorderde). Fatima speelt daar op in waardoor ieder individu de Workshop Henna Kunst als op maat gemaakt zal ervaren.

Ben je voorbij het stadium van gevorderde of ben je al beroepsmatig bezig met henna, ook dan ben je bij Hand of Fatima aan het juiste adres. Fatima is dé expert in Nederland, als het aankomt op Henna Kunst en ook buiten onze landsgrenzen geeft zij trainingen, lezingen en masterclasses aan vergevorderden én professionals. Kijk even bij Masterclass voor Henna Professionals voor meer informatie.
 

 

Waar vindt het plaats?

De Workshop Henna Kunst vindt plaats in kleine groepjes bij Fatima thuis, in Ridderkerk. Zodat iedere deelnemer op persoonlijke wijze les krijgt en aan alle vragen en behoeftes kan worden voldaan.
 

Alvast weten hoe het er aan toe gaat?

Bekijk de foto's van voorgaande edities of de onderstaande video en kom alvast in de stemming.
 
 
 
 


Tip

Schrijf je vragen van te voren op zodat je ze niet vergeet te stellen .

Meedoen?

Leuk! Vul onderstaand inschrijfformulier in. Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. De definitieve volgorde van toewijzing van de plaatsen is op basis van ontvangst van de betalingen.Dus schrijf je in en betaal gelijk om verzekerd te zijn van deelname!
Indien het inschrijfformulier hieronder niet meer zichtbaar is, dan betekent het dat de Workshop Henna Kunst vol is. Kijk dan even in de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima