april-mei-juni 2023 Henna Café, Berlijnplein in Utrecht

Het Artist in Residence project heet officieel Powerhouse. De makers en kunstenaars (waaronder ik zelf) hebben intrek genomen in het Makershuis op het Berlijn plein in Utrecht. Het gedeelte waar ik zit heb ik al gauw met een koosnaampje ondergedompeld tot Henna Huisje ;) en hoewel dat schattig klinkt belet het er mij niet van om een serieus en krachtig programma te ontwikkelen.
henna cafe berlijnplein utrecht marokkaanse hennakunst hand of fatima
 
Henna Café is het overkoepelende concept waaronder ik programma heb gemaakt. De uitvoer ziet er als volgt uit:
  • Tijdens de Henna Café dagen is mijn Henna Huisje open voor iedereen uit de buurt en van verder weg. Je kunt binnenlopen tijdens de openingstijden voor een glaasje thee en een Henna versiering. Een Henna Versiering aanbrengen kost €25,00 en de thee is daarbij gratis. het aanbrengen duurt 20 minuten. Daarna moet de henna drogen en wordt deze afgedekt. Houdt er rekening mee dat het in totaal een uur zal duren. Vervolgens laat je de Henna de rest van de dag afgedekt op je huid intrekken. De Hennaversiering is ongeveer 7 dagen zichtbaar op de huid.
  • Tijdens de Henna Café Specials vindt er een apart programma plaats zoals een Henna Stories Night of een Henna Hop-in. Om aan dit programma deel te kunnen nemen dien je van te voren een kaartje reserveren omdat er beperkt plaats is.
  • Tot slot, wil je een uitgebreider Henna Ritueel boeken voor jezelf of een Mama Henna Ritueel, dan ben je altijd welkom om een afspraak te maken in overleg op een andere dag.
 Henna cafe utrecht Berlijnplein Marokkaanse Henna Kunst Hand of Fatima
 

Programma in April 2023

Deze maand staat nog gedeeltelijk in het teken van Ramadan en L'Eid viering (Suikerfeest) en daarnaast haak ik ook aan bij o.a. Wekea dat door RAUM georganiseerd wordt op het plein.
 
Donderdag 6 april 2023 Henna Café open inloop, wees welkom tussen 16:00-20:00 uur
 
Zondag 16 april 2023 Henna Café tijdens Wekea 13:00-18:00 uur
 
Woensdag 19 april 2023 Henna Café Special, Ramadan komt binnenkort tot een einde en L'Eid al Fitr, ook wel bekend als Suikerfeest staat voor de deur. Tijd dus om jezelf voor te bereiden en je mooi te laten maken met Henna. Voor deze gelegenheid staat er een Henna Hop-in op het programma. Tijdens een Hop-in zet ik Marokkaanse Henna, samen met Sabrine in tijdsblokken van 20 minuten. Reserveer hier om verzekerd te zijn van je plek. 14:00-20:00 uur. 

Donderdag 20 april 2023 Henna Café open inloop, wees welkom tussen 09:00-17:00 uur (tijden zijn aangepast vanwege de conferentie, onze stad ons canvas 2023 dat ook op het plein plaatsvindt.)
 
Dinsdag 25 april 2023 Henna Café open inloop, wees welkom tussen 16:00-20:00 uur
 
 henna cafe op het berlijnpelin utrecht marokkaanse hennakunst door fatima oulad thami

Programma in Mei 2023

Deze maand is all about Henna Stories Nights en bereid ik me voor op Souk Utrecht, het festival voor de zintuigen dat ook dit jaar weer plaats vindt op het Berlijn Plein en natuurlijk mag de Marokkaanse Henna kunst ook niet ontbreken. 

Dinsdag 2 - 9 - 16 - 23 mei 2023 Henna Café Special. Henna Kunst is een Ambacht uit Marokko maar inmiddels geworteld in Nederland. Achter dit Ambacht gaat een wereld schuil. Tijdens Henna Stories Nights kom jij die wereld ontdekken. 
Tijdens deze 4 avonden leer je over de rituelen, tradities en symboliek. Maar ook sisterhood en vrouwenkracht komen aan de orde. Elke avond begint met een Henna story waarin deze verschillende thema's aan bod komen. Daarna is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken of om verwend te worden......laat je verrassen en doe mee!  Let op: de plaatsen zijn beperkt dus schrijf je hier snel in.  Deelname aan deze 4 avonden kost € 59,00 Tijd: 19:00 - 21:00 uur
 
Zondag 14 mei 2023 Henna Café special. Het Henna Huisje is open als snoezelruimte voor kinderen die een rust moment nodig hebben tijdens het Kinderfeest van Wekea op het Berlijnplein. Maar Henna Café wordt die dag een Kinder Henna Café en is deze keer buiten. Met andere woorden zal ik ergens op het plein te vinden  zijn en mogen kinderen langs komen om hun handen te laten versieren met marokkaanse henna Kunst.
 
Zaterdag 20 mei 2023 Henna Café special. Ik kwam in aanraking met Souk Utrecht voor de eerste keer in 2022 toen ik er Henna workshops verzorgde. De vonk sloeg over en ik was gelijk verliefd op het festival. Tijdens Souk Utrecht 2023 is Henna Café uiteraard open en ben je van harte welkom om je hand te laten versieren. Tijd:13:00-21:00 uur uur
 
marokkaanse henna kunst in utrecht hennacafe raum
 
 

Programma in Juni 2023

Deze maand komt het Powerhouse project voor mij helaas ten einde en zal ik vertrekken uit het makerhuis. Maar voordat het zover is doe ik alles nog 1 keer ;)
 
 
Donderdag 1 juni 2023 Henna Café open inloop, wees welkom tussen 14:00-21:00 uur
 
 
Woensdag 7 - 14 - 21 juni 2023 Henna Café Special. Henna Kunst is een Ambacht uit Marokko maar inmiddels geworteld in Nederland. Achter dit Ambacht gaat een wereld schuil. Tijdens Henna Stories Nights kom jij die wereld ontdekken. 
Tijdens deze 3 avonden leer je over de rituelen, tradities en symboliek. Maar ook sisterhood en vrouwenkracht komen aan de orde. Elke avond begint met een Henna Story waarin deze verschillende thema's aan bod komen. Daarna is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken of om verwend te worden......laat je verrassen en doe mee!  Let op: de plaatsen zijn beperkt dus schrijf je hier snel in.  Deelname aan deze 4 avonden kost € 49,00 Tijd: 19:00 - 21:00 uur

Donderdag 22 juni 2023 Allerlaatste Henna Café op het Berlijn Plein. Wees welkom tussen 14:00-21:00 uur

Woensdag 28 juni 2023 Henna Café Special, L'Eid al Adha, ook wel bekend als Offerfeest staat voor de deur. Tijd dus om jezelf voor te bereiden en je mooi te laten maken met Henna. Voor deze gelegenheid staat er een Henna Hop-in op het programma. Tijdens een Hop-in zet ik Marokkaanse Henna, samen met Sabrine in tijdsblokken van 20 minuten. Reserveer hier van te voren om verzekerd te zijn van je plek. 17:00-21:00 uur.
 
hennaversieringen hennakunst op de hand hennaart hennaritueel
 

Hoe kom ik bij Henna Café?

Henna Café vindt plaats in mijn Henna Huisje.....uhm "mijn" want officieel is dit het Makershuis van Raum Utrecht. Je vindt het op het Berlijnplein in Utrecht (Leidsche Rijn). Op dit Plein vind je ook o.a. Raum en Wijkrestaurant Venster. Rondom het plein geldt betaald parkeren, behalve op het stukje naast Pathé bioscoop. Vanaf daar is het 5 minuutjes lopen. Daarnaast is het ook makkelijk bereikbaar met Openbaar Vervoer, vanaf Station Utrecht Leidsche Rijn is het nog geen 10 minuten lopen.
 
 
henna cafe hand of fatima marokkaanse hennakunst
alle prachtige foto's door Roos Eijmers 
 
 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima