Powerhouse x RAUM: Hand of Fatima in het Makershuis

01-12-2022

Hand of fatima powerhouse raum utrecht berlijnplein hennakunst makershuisTot en met mei 2023 ben ik 2-3 daags per week aanwezig op het Berlijnplein in Utrecht. Ik heb mijn intrek genomen in het Makerhuis en deze omgetoverd tot een Henna Huis. Het is een Artist in Residency project dat is opgezet door RAUM. Het betekent dat ik programma maak voor en in de buurt, waarmee ik tevens met mijn eigen Henna praktijk een nieuwe weg insla. 
Ik vind het namelijk belangrijk dat Marokkaanse Henna Kunst volledig door mij wordt gerepresenteerd. Dus niet alleen een ritueel uitvoeren maar ook het cultureel erfgoed dat erachter schuilgaat uitdragen.
Het programma dat ik ontwikkel staat in het teken van Verbinding, niet alleen hoe de Henna de verbinding met de huid aangaat en daarmee een kleurproces op gang komt, maar juist ook de verbinding die Henna legt tussen mensen. Henna roept verwondering en bewondering op. 
In het Henna Huis start ik het concept van Henna Cafe, een laagdrempelige toegankelijke plek, voor iedereen die zin heeft in een theetje en een Henna versiering op de huid. Binnen dit concept organiseer ik Henna Story Nights, waarbij de verhalen die achter Marokkaanse Henna Kunst schuilgaan gedeeld worden. Tot slot zullen er ook workshops en masterclasses gaan plaatsvinden en is het Henna Huis op afspraak open voor Henna sessies. Het volledige programma is nog in ontwikkeling dus hou vooral de agenda in de gaten om te zien wat er wanneer te doen is. 
 

https://youtu.be/Sn13IhEX8QM


 

 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima