Mooie ‘plaatjes’ met Henna kunst in Roosendaal

23-08-2017

Het festival Artisjok vind jaarlijks plaats in Roosendaal en is bedoeld om leerlingen van HAVO en VWO kennis te laten maken met diverse kunst en cultuur vormen d.m.v. het volgen van workshops.

Het thema is dit jaar Beauty and the beast; Over hoe je met sociale media als Instagram en Facebook de werkelijkheid kan manipuleren en wat de keerzijde hiervan kan zijn.
Op 28 september 2017 vindt het Artisjok festival plaats op diverse locaties in Roosendaal.

Fatima Oulad Thami ontwikkelde een Henna Workshop op maat, genaamd "Maak je mooie 'plaatjes' met Henna Kunst?", waarbij dit thema aangesneden wordt. In onderstaande aankondiging, die ook te lezen is op de Artisjok website waar de deelnemende leerlingen zich inschrijven, lees je hoe Fatima's concept in elkaar steekt.
De Henna Workshop vindt plaats in Rabobank Galerie de Kring in Roosendaal
 

Aankondiging

Henna Kunst op de huid bestaat al duizenden jaren en wordt toegepast in verschillende culturen. Door gebruik te maken van de kleurende eigenschappen van de hennaplant zijn deze traditionele rituelen inmiddels uitgegroeid tot een ware kunstvorm die Fatima Oulad Thami meester is. Zij geeft wereldwijd, onder de naam Hand of Fatima, Henna Masterclasses en nu is de eer aan jou om een Hennaworkshop bij haar te volgen. Je leert met geduld en precisie een prachtige hennaversiering aan te brengen op je huid. Hennaversieringen zijn eigenlijk géén plaatjes, maar patronen, figuren en symbolen. Jij  gaat er wél een mooi plaatje van maken! Een foto van je henna kunstwerk maak je namelijk niet zomaar, nadat je de versiering hebt aangebracht. Daar komt heel wat meer bij kijken….denk aan compositie en positie, achtergond en props. Ga jij de uitdaging aan?

Hand of Fatima is in de Internationale hennascene een bekende naam. Op social media pagina’s als Instagram en Facebook zijn inmiddels meer dan 20k fans te vinden. Dat heeft Henna Kunstenaar Fatima Oulad Thami wellicht bereikt door haar artistieke foto’s die zij van haar prachtige Henna Kunstwerken maakt en online post. Een like of een hartje is binnen een seconde met één simpele klik te geven. Maar hoe lang duurde het eigenlijk voordat onze Henna kunstenaar haar eindresultaat bereikt had? In deze workshop ervaar je zelf hoeveel vaardigheid en oefening ervoor nodig is om een mooi hennadesign te maken, maar ook welke passie en moeite er achter een mooi "Instagram plaatje” schuilgaat alvorens het gepost wordt. Fatima deelt haar ervaringen en laat jou eigenhandig hetzelfde ervaren.

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om naar de Artisjok website te gaan. Vanaf 9 oktober 2017 kun je foto's bekijken van de workshop: "Maak je mooie "plaatjes" met Henna Kunst?

 
 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima