Authenticiteit

Hand of Fatima is authentiek!!! Authentiek betekent origineel, oorspronkelijk, puur en uniek en bovenal trouw zijn aan eigen persoonlijkheid, visie en je roots.
 
Als we dat vertalen op Hand of Fatima betekent dat alles in deze website en in de webshop van de "EIGEN HAND" van Fatima Oulad Thami komt. Het is háár henna werk, háár fotografie, háár teksten, háár styling, háár vormgeving net als háár grafisch werk. En is zij geïnspireerd door een ander, dan staat dat vermeld! Authenticiteit betekent dus ook bloed, zweet en tranen, want het opbouwen van een portfolio, klantenkring, website, webshop en een henna stand gaat niet in één dag!
 
Fatima is zichzelf, handelt vanuit haar eigen drijfveren en is zich zeer bewust van wat zij wil en waar zij voor staat. 
 
 

 

Een podium voor de Henna Kunst

Toen Fatima begon met het zetten van henna versieringen op feestjes en evenementen, was dat in die tijd in Nederland nog helemaal niet gebruikelijk. Henna werd slechts gedaan tijdens traditionele rituelen, zoals het hennafeest voorafgaande aan een Marokkaans huwelijk.
 

Na ruim 20 jaar ervaring en het werken voor de meest uiteenlopende klanten, op de meest uiteenlopende gelegenheden en locaties heeft Fatima Oulad Thami de Henna Kunst een podium weten te geven, waardoor veel meer mensen bekend zijn geworden met Henna Kunst. Daarmee heeft Fatima de weg vrij gemaakt voor een nieuwe generatie henna artiesten en tientallen vrouwen geïnspireerd om ook het pad van de Henna Kunst te gaan bewandelen.

Respect voor elkaar?

Helaas is niet iedereen even integer en is het in de loop der jaren, vaker dan ons lief is, voorgekomen dat we foto's van Fatima's werk terugvonden bij andere aanbieders van Henna Kunst, die zichzelf dan henna artiest noemen. Volgens onze visie respecteren henna artiesten elkaars werk en zullen zij, wanneer ze andermans werk gebruiken ter inspiratie of een patroon om na te maken, er uitdrukkelijk bij vermelden dat het gaat om een design van een ander.
 

Sommigen zeggen dat het een compliment is als je door anderen gekopieerd wordt. "Een compliment? Omdat iemand onze authenticiteit tot de hare/zijne wil maken zonder inspanning te leveren?", naar onze mening is dat grofweg plagiaat en misleiding van klanten. Het is géén compliment als iemand foto's van je website "copy and paste" en dat dan presenteert als zijnde 'eigen werk en/of voorbeeldmateriaal'. Het betekent dat je werk inderdaad mooi gevonden wordt, maar dat diegene het degradeert tot iets waar je geen respect voor hoeft te hebben en waarmee je kan doen wat je wilt. Geen erkenning dus en al helemaal geen respect voor andermans authenticiteit!

Er is geen keurmerk of erkende onderwijsinstelling waardoor iemand "authentiek henna kunstenaar" kan worden. De techniek van henna aanbrengen kan iedereen leren, maar dat vaak beoefenen met integriteit is een gave die in je zit of niet.

Pareltjes

Gelukkig hebben we door de jaren heen kennis mogen maken met fantastische vrouwen, die als het aankomt op eigenheid en wederzijds respect, helemaal in ons straatje passen. Zo vanzelfsprekend is dat dus niet, maar wij zien deze vrouwen als de pareltjes aan de ketting die we samen rijgen.
 

Authenticiteit komt van binnen uit en is niet iets wat je kunt overnemen van anderen. Wij hopen dat degenen die dit lezen onze authenticiteit op waarde weten te schatten!


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima