Henna Ritueel voor jou

Henna Kunst op de huid is een eeuwenoud ritueel dat gewijd is aan schoonheid en spiritualiteit. Dit gebruik wordt wereldwijd toegepast onder verschillende bevolkingsgroepen, culturen en religies. 
 
Henna rituelen vormen een belangrijk onderdeel van bijvoorbeeld trouwceremonies, religieuze feestelijkheden en zwangerschapsvieringen. De vrouw staat centraal in deze gebeurtenissen en de hennaversieringen op haar handen vertellen de wereld niet alleen dat zij zich in een overgangsfase bevindt, van meisje naar vrouw en van vrouw naar moeder, maar ook dat het leven, hoe het ook loopt, gevierd mag worden. 
 
Hand of Fatima maakt het mogelijk om een authentiek Henna Ritueel te ervaren, vertaald naar westerse behoeften, speciaal voor jou:

......bevind je je in een overgangsfase? Heb je een lastige periode afgesloten? Of wil je jezelf even laten verwennen? Een Henna Ritueel voor jou is het antwoord.

 

Werkwijze en prijzen

Voordat het Henna Ritueel van start gaat, deel je jouw wensen met Fatima:
 • bekijk haar portfolio en kies een henna stijl
 • bepaal op welke plek op je lichaam en hoe groot ongeveer
 • stel een datum en tijdstip voor
 • waar vindt het Henna Ritueel plaats, bij jou, op locatie of bij Fatima thuis?
 • geef wensen per mail door
 • vermeld je telefoonnummer, zodat Fatima contact kan opnemen voor de puntjes op de i

Fatima zal dus samen met jou tot een inschatting komen van hoeveel tijd er nodig is om jouw wensen te verwezenlijken. Het minimum is ALTIJD een uur, maar mocht jouw wens meer tijd nodig hebben, dan verlengen we per blok van een half uur.
 • Henna Ritueel voor jou € 75,00 per uur
  Fatima zet henna op je huid en zorgt voor de nabehandeling.
 • Half uur verlenging € 35,00
  bij extra grote oppervlaktes of bij zeer fijn hennawerk
 • Swarovki steentjes € 15,00
  je hennaversiering wordt verrijkt met Bling Bling
Eventuele reiskosten € 0,40 per km.
 
Alles voor beide partijen duidelijk? Je ontvangt een verzoek tot aanbetaling. Nadat wij die van je hebben ontvangen, staan onze afspraken vast en is jouw Henna Ritueel geboekt.
 
 
 
foto: Harold Pereira
 
Tijdens het Henna Ritual for you only gaat Fatima intuÔtief aan de slag. Wanneer zij klaar is met het ontwerp zal ze de verscholen symboliek aan je uitleggen. De hennaversiering wordt vervolgens nabehandeld en afgedekt zodat de henna zo goed mogelijk kan intrekken en het donkerste resultaat verkregen kan worden. Alle ingrediŽnten zijn 100% natuurlijk en veilig voor de huid.
 

Waar vindt het plaats?

Voor het laten aanbrengen van een Henna versiering komt Fatima bij je thuis, zodat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt genieten.

Het is ook mogelijk om bij Fatima in Ridderkerk langs te komen of zelfs een locatie naar wens behoort tot de mogelijkheden. Reiskosten worden berekend op basis van de afstand naar betreffende locatie.
 

Hoe werkt Henna op de huid?

Wanneer de hennapasta net op de huid wordt aangebracht ziet het er vaak groen/bruin uit. Zodra dit opgedroogd is, ziet het er bijna zwart uit. Onder het hard geworden hennapasta-korstje trekt nu de kleurstof in de huid. Hoe langer de hennapasta op de huid blijft zitten, hoe beter de kleurstof kan intrekken, hoe donkerder het uiteindelijke kleurresultaat zal worden. Wanneer de hennapasta wordt verwijderd, is nog niet direct het uiteindelijke kleurresultaat te zien. Het duurt nog maximaal 3 dagen voordat de hennaversiering haar uiteindelijke kleurdiepte heeft bereikt. Op de foto`s hieronder kun je zien hoe de hennakleur zich in de huid ontwikkelt afhankelijk van de duur van het intrekken.


hennaversiering net gezet op de huid    henna kleurresultaat na 48 uur mahonybruin hennastain

Tips

 • Scrub je huid een dag van te voren, zodat de henna optimaal kan intrekken
 • Verwijder eventuele haargroei
 • Draag gemakkelijke kleding zodat je comfortabel kunt zitten
 • Houd rekening met een inwerktijd van 4-8 uur. Bij voorkeur plannen we een Henna Ritueel in de avonduren. De hennaversiering wordt door Fatima nabehandeld en afgedekt, zodat de henna kan intrekken terwijl je slaapt 

Reserveren?

Leuk! Vul hier het contactformulier in en vermeld dat het om een Henna Ritueel speciaal voor jou gaat en vergeet de gewenste datum, eventuele locatie en je persoonlijke gegevens niet:)  Binnen 2 werkdagen kun je een antwoord/bevestiging verwachten.
  

Alvast ideeŽn opdoen?

Neem hier een kijkje in het portfolio en raak geÔnspireerd!


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima