Henna Workshops in het onderwijs

Hand of Fatima is al jaren een graag geziene gastdocent op verschillende scholen.
We faciliteren Henna workshops op basisscholen, middelbare scholen, MBO en HBO.
Zowel kinderen als jongeren doen met plezier mee aan onze Henna Workshops.
 

Waarom een Henna Workshop op school?

Onze ervaringen beslaan een groot bereik in zowel uiteenlopende leeftijden van deelnemers, als diversiteit in etnische achtergrond en verschillen in opleidingsniveau. We willen benadrukken dat een Henna Workshop voor elk van deze doelgroepen een educatief onderdeel vormt voor een creatief programma.
 
Voor deelnemers die onbekend zijn met Henna Kunst zal er een nieuwe wereld opengaan en zal hun referentiekader verbreed worden als het gaat om meningsvorming over andere culturen. Voor deelnemers die opgegroeid zijn in een cultuur waarin henna bij de tradities hoort, zal het juist versterkend werken in de identiteitsvorming als erkenning voor je culturele achtergrond. Wetende dat je daar ook iets mee kan bereiken, maakt je tot een sterkere persoonlijkheid.
Afhankelijk van niveau en leeftijd passen we bepaald woordgebruik in onze workshop aan. Door onze ervaringen kunnen we hier makkelijk op inspelen en dat maakt onze workshop tot een groot succes.

Werkwijze & inhoud


In korte tijd leren de deelnemers de hennaspuit hanteren en een hennaversiering maken. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan achtergrond en cultuur, maar de nadruk ligt op het zelf bezig zijn. De workshop wordt visueel ondersteund met behulp van een smartboard. Deze workshop is zowel voor jongens als meiden geschikt, daar het lesmateriaal niet enkel toegespitst is op traditionele patronen, maar deelnemers ook kunnen werken met eigen creaties. De workshop is een basisworkshop wat wil zeggen dat de deelnemers hun eerste stappen leren zetten in de wereld van de Henna Kunst. De workshop is hoofdzakelijk gericht op het "zelf doen.
 

Wat komt er aan bod?   

 • Verschillende landen/verschillende stijlen
 • Culturele achtergrond en historie van henna kunst
 • Wat is henna en waarvoor wordt het gebruikt
 • Zelf ontwerp verzinnen en maken
 • Het leren hanteren van de Henna applicator
 • Oefenen met henna op papier
 • Op eigen hand of bij elkaar een hennaversiering aanbrengen
 • Fijne kneepjes en trucjes
 • Dos en donts
 • Vragen/opmerkingen/wensen van deelnemers
 • Tot slot zet onze Henna Artieste bij alle deelnemers ook nog een hennaversiering

Materialen

Alle benodigde materialen worden door Hand of Fatima verzorgd en voorbereid. De producten die we tijdens de workshop gebruiken, komen uit onze eigen webshop. Dit betekent dat we met hoogwaardige kwaliteit hennapoeder werken, die biologisch geteeld en veilig voor de huid is. Onze hennapasta is 100% vrij van chemische middelen.
 

Voorwaarden

Om de henna workshop optimaal te kunnen geven, hebben we een lokaal nodig met een ruime hoeveelheid tafels en stoelen (eventueel afgedekt tegen knoeien), goede verlichting en stromend water in de buurt. Ook helpt het als er een smartboard is, zodat we de workshop kunnen ondersteunen met digitaal beeldmateriaal.
 

Tijdsduur

Ter indicatie: we hanteren een minimum van 60 minuten en een maximum van 2 uur. Afhankelijk van het schoolrooster kunnen we hierop inspelen. Kortom: in overleg.
 

Mogelijkheden

We kunnen meerdere workshops op een dag verzorgen door middel van een roulerend systeem. Ook kunnen we een serie van workshops aanbieden om dieper op de kunst in te gaan.
 

Tips

Laat leerlingen geen lichte kleding dragen (henna kan vlekken achterlaten) en breng, indien nodig, ouders op de hoogte.
 

Prijzen

Voor de onderwijssector hanteren we een gereduceerd tarief. Bovendien is het vrijgesteld van BTW, omdat het verplichte activiteiten betreffen voor de leerlingen.
 • € 65,00 per uur, voor de uitvoerende uren
 • + € 7,50 per leerling voor gebruik van materiaal en voorbereiding
 • € 0,40 per km voor de reiskosten 

 

Reserveren?

Leuk! Vul hier het contactformulier in en vermeld dat het om een Henna Workshop in het onderwijs gaat en vergeet de gewenste datum, naam van de school en locatie, aantal leerlingen en overige belangrijke gegevens niet:)  Binnen 2 werkdagen kun je een antwoord/bevestiging verwachten.
 

Alvast ideen opdoen?

Neem hier een kijkje in het portfolio en raak genspireerd!


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima