Hand of Fatima Henna Kunst


Hand of Fatima is een creatief bedrijf dat roots heeft in zowel het nuchtere Holland als het dromerige Marokko. Door deze twee werelden met elkaar te verbinden, ontstaat er, niet de clash die veel mensen verwachten, maar juist een nieuwe eenheid met diep respect naar beide werelden. Hierdoor vormt Hand of Fatima een brug die verankerd is in de multiculturele samenleving.
 
Hand of Fatima is opgericht door Fatima Oulad Thami, Henna Artiest van het eerste uur en een pionier in hart en nieren als het gaat om de Henna Kunst in Nederland een groter podium te bieden en te verbinden aan andere disciplines.  
 

Henna Kunst is in maart 2014 geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Onder Immaterieel Erfgoed vallen tradities, gebruiken, rituelen en ambachten die van generatie op generatie worden doorgegeven.
 
Fatima Oulad Thami heeft de plaatsing op de Nationale Inventaris verwezenlijkt door het schrijven van een toekomstplan om de Henna Kunst als ambacht en haar bijbehorende tradities, rituelen en cultureel erfgoed, te beschermen, uit te dragen en door te geven.
Vanwege deze inzet heeft zij op persoonlijke titel het certificaat ontvangen en is daarmee de enige Henna Artiest die het bijbehorende logo mag voeren. Deze officile erkenning voor Henna Kunst is uniek in de wereld. Kortom een prestatie waar we meer dan trots op zijn!
 
Hand of Fatima is authentiek!!! Authentiek betekent echt, betrouwbaar, niet vervalst, en geloofwaardig. Een authentiek persoon is trouw aan zijn eigen persoonlijkheid. Als we dat vertalen op Hand of Fatima betekent dat alles in deze website en in de webshop van de "EIGEN HAND" van Fatima Oulad Thami komt. Het is hr henna werk, hr fotografie, hr tekst, hr styling, hr vormgeving net als hr grafisch werk.
 
Hand of Fatima betekent kwaliteit. Wij leggen de lat hoog en door vele jaren van ervaring, de onuitputtelijke aanwezige passie en de sterke wil om ons te blijven ontwikkelen, garandeert de klant een eerlijke kwaliteit.
 

"Alleen als je durft te delen, kun je ook vermenigvuldigen."

Hand of Fatima is nog vol ambities en daar werken we elke dag hard aan. Het doel is om henna zo te presenteren, dat het bekender wordt in Nederland met inzicht van de juiste symboliek. Door verder te kijken dan de aloude tradities en ze te delen met iedereen die oprecht genteresseerd is en ze vervolgens te vermenigvuldigen met nieuwe inzichten en technieken. Zo werken we aan een toekomst waarin henna tradities behouden blijven in een steeds weer moderner jasje.
 
 
 
 
 

 

Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima