Over het bedrijf Hand of Fatima

Hand of Fatima begon, lang geleden, offline, met Fatima die van de passie voor Henna Kunst haar beroep maakte. De eerste professionele website voor haar bedrijf ging in 2005 de lucht in. Zo werd je toen verwelkomd.....en voor de fan van het eerste uur....weet je nog hoe het begon? 
 
 

Open je ogen en ontwaak in een sprookje van duizend en één nacht.
De etnische motieven voeren je naar verre oorden en lang vervlogen tijden.
Ingewikkelde patronen verkleuren van vurig oranje naar mahonierood.
Een fata morgana van betoverende symbolen en sierlijke lijntjes doemt op.

Van mahonie naar burgundy, om uiteindelijk te verworden tot een vage schim,
die ons terug doet denken aan de dagdroom, de magische reis die ons voerde van Marrakech, via Bombay naar Dubai.

Zonder ook maar enig spoor achter te laten is de versiering aan de oppervlakte
verdwenen en bestaat zij enkel nog als ontastbaar souvenir, diep weggezonken
in onze herinnering.................

Welkom bij Hand of Fatima en ontdek de wereld van de Henna Kunst.

 
 
 

 
Deze foto is een icoon geworden en is 'all over internet' te vinden, getagd als Berberse Prinses, Desert Nomad en nog veel meer exotische namen. Helaas betrof het altijd jat & knip werk, waren onze naam en watermerk weggeknipt en zodoende hebben wij er niet de aandacht voor gekregen die deze foto verdient.
 
Het is Fatima's zus. En laat voor eens en altijd duidelijk zijn, dat Fatima haar henna en styling heeft gedaan om in een beeld te kunnen weergeven waar Henna Kunst voor staat voor haar, namelijk mysterieuze schoonheid, vrouwelijkheid en rituelen. Daarnaast heeft zij elementen gebruikt uit de cultuur van de Timazighen (Berberse vrouwen uit Noord Afrika) om een "tribute" te brengen aan hun roots.
 
De foto werd k gemaakt door Fatima, met een klein oud cameraatje, bouwlampen en zwarte doeken. Het tegenovergestelde van een professionele fotostudio :)
Dat is ook precies één van de krachten gebleken van Fatima Oulad Thami de afgelopen tien jaar: "van niets iets maken", zelfs méér dan iets.... kunst scheppen met wat je hebt en je niet laten tegenhouden door eventuele beperkingen. Op naar de volgende tien jaar!!!! Gaan jullie met ons mee?
 

Pionier

Hand of Fatima is het eerste bedrijf in Nederland gewijd aan de hennakunst. Het aanbod is vanaf de eerste dag onderscheidend geweest en doelgroepoverschrijdend. Hand of Fatima is een creatief bedrijf dat roots heeft in zowel het nuchtere Nederland als het dromerige Marokko. Door deze twee werelden met elkaar te verbinden, ontstaat er, niet de clash die veel mensen verwachten, maar juist een nieuwe eenheid met diep respect naar beide werelden. Hierdoor vormt Hand of Fatima een brug die verankerd is in de multiculturele samenleving.
 
Hand of Fatima is opgericht door Fatima Oulad Thami, Henna Kunstenaar van het eerste uur en een pionier in hart en nieren als het gaat om de Henna Kunst in Nederland een groter podium te bieden en te verbinden aan andere disciplines.
 

Onze visie en missie

Dat is ook precies waar Hand of Fatima voor staat. Henna Kunst is niet langer enkel voorbehouden aan bevolkingsgroepen waarbij hennatradities verweven zijn met de cultuur. Henna Kunst is niet aan een religie verbonden. Henna is voor iedereen toegankelijk! Maar.....om ervoor te zorgen dat er voor de Henna Kunst een echte toekomst is in Nederland en Europa moeten we de kunst zelf veel breder gaan uitdragen, maar wel met behoud van culturele identiteit door het hele verhaal over te brengen.

Het team

In 2013 is Ilonka het bedrijf komen versterken. Zij heeft de webshop geoptimaliseerd met tekstaanpassingen en nieuwe productfoto's en productpresentaties. Zij beantwoordt de e-mailberichten van de webshop, verwerkt de bestellingen en houdt de voorraden bij. Daarnaast stelt zij de nieuwsbrieven op en helpt ze regelmatig mee tijdens evenementen en activiteiten op locatie.
 
Heel belangrijk zijn onze ambachtslieden! Voordat Fatima haar henna patronen op een product kan zetten, heeft onze timmerman het ontwerp van Fatima uitgezaagd. Mede is hij verantwoordelijk voor het presentatiemateriaal, zodat wij ons handwerk op een zo leuk mogelijke manier kunnen showen en Fatima haar Henna Kunst optimaal kan presenteren.
 
Naast de timmerman hebben wij nog een zeer actieve handwerkjuf, die voor ons die vrolijke buideltjes haakt in verschillende kleuren om onze DIY hennasets te verpakken. Onmisbaar!
 

Ambities

We geloven erin dat Henna Kunst meer is dan plaatjes tekenen alleen. Zoals we ook geloven dat Henna Kunstenaar een volwaardig beroep is, uitgeoefend door vakmensen met passie en bezieling. Vakmensen die kennis hebben van alle ins & outs, lokale tradities, de vele patronen, de symboliek daarvan en de ontelbare mogelijkheden om "henna" over te brengen.
Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima