Mama Henna voor jou

Een henna versiering op je buik om jouw zwangerschap op een bijzondere manier te vieren, dat noemen wij een Mama Henna. Henna wordt van oudsher gebruikt tijdens rituelen, die plaats vinden op belangrijke momenten in het leven van een vrouw. Denk bijvoorbeeld aan een Marokkaanse bruiloft, waarbij haar handen en voeten helemaal met henna bewerkt worden met prachtige symbolische versieringen. Henna Kunst op de huid is een eeuwenoud ambacht dat gewijd is aan schoonheid en spiritualiteit. Het gebruik van henna wordt wereldwijd toegepast onder verschillende bevolkingsgroepen, culturen en religies.
 
Hand of Fatima maakt het mogelijk om een authentiek Henna Ritueel op eigentijdse wijze te ervaren, door middel van een Mama Henna aan te brengen op jouw zwangere buik.
 
Deze Mama Henna sessie wordt gekenmerkt door rust, ontspanning en "stil staan bij het moment". Mama Henna symboliseert de vreugde van nieuw leven.

Werkwijze en prijzen

Voordat Mama Henna van start gaat, deel je jouw wensen met Fatima:
 • bekijk haar portfolio en kies een hennastijl
 • stel een datum en tijdstip voor
 • waar vindt de Mama Henna sessie plaats, bij jou, op locatie of bij Fatima thuis?
 • geef je wensen per mail door
 • vermeld je telefoonnummer, zodat Fatima contact kan opnemen voor de puntjes op de i
Met deze gegevens maken wij een prijsopgave:
 • Mama Henna sessie € 129,00 **
  2,5 uur durende sessie  
 • Per half uur verlenging € 35,00
  bij grote of zeer fijne henna versieringen
 • Swarovski steentjes € 15,00
  je hennaversiering op je buik wordt verrijkt met Bling Bling 
 • Extra handversiering € 7,50 per persoon
  een kleine versiering op de handen van je gasten tijdens bijv. een Babyshower
Eventuele reiskosten bedragen € 0,40 per km.
 
Alles voor beide partijen duidelijk? Je ontvangt een verzoek tot aanbetaling. Nadat wij die van je hebben ontvangen, staan onze afspraken vast en is jouw Mama Henna sessie geboekt.
 
** Fatima zal dus samen met jou tot een inschatting komen van hoeveel tijd er nodig is om jouw wensen te verwezenlijken. Het minimum is ALTIJD 2,5 uur, maar mocht jouw wens meer tijd nodig hebben, dan verlengen we per blok van een half uur. (N.B.: Wij willen je er vriendelijk op wijzen dat "onze klok" doortikt als je langer nodig hebt om je te verkleden of door een telefoontje/bezoek tussendoor of elk ander voorval dat meer tijd in beslag neemt, dan wat we afgesproken hadden en waardoor Fatima niet kan doorwerken. Elk half uur extra zal in rekening gebracht worden en direct na afloop voldaan moeten worden.) 
 
Tijdens de henna sessie gaat Fatima intuÔtief aan de slag. Wanneer zij klaar is met het ontwerp zal ze de verscholen symboliek aan je uitleggen. Fatima maakt ook altijd een serie fotoís, waarvan je de mooiste 5 op 'high resolution' per mail ontvangt. Te gebruiken voor het geboortekaartje en leuk voor later. De hennaversiering wordt vervolgens nabehandeld en afgedekt, zodat de henna optimaal kan intrekken en een maximaal kleurresultaat verkregen kan worden.
 
Belangrijk om te weten is dat alle ingrediŽnten 100% natuurlijk zijn en dus veilig voor zowel mama als kind. "Fatima's Home Made Henna Pasta" wordt gemaakt van eigen merk Hand of Fatima Amira Henna poeder van biologische teelt.
 

Waar vindt het plaats?

Voor het laten aanbrengen van een Mama Henna komt Fatima bij je thuis, zodat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt genieten van de Mama Henna sessie.
 
Het is ook mogelijk om bij Fatima in Ridderkerk langs te komen of zelfs een locatie naar wens behoort tot de mogelijkheden.
 
Een andere optie is om Mama Henna tijdens een Babyshower te doen. De aanstaande Mama krijgt dan de Mama Henna sessie zoals hierboven is beschreven en de andere aanwezige dames krijgen een bescheiden versiering op de hand.
 
Reiskosten worden berekend op basis van de afstand naar betreffende locatie.

Mogelijkheden

 • Henna: Deze 100% biologische natuurlijke henna geeft een mooie roodbruine versiering op de huid, welke ongeveer 7 tot 10 dagen blijft zitten.
 • Glamourhenna: Dit is mogelijk in vele kleuren, maar blijft slechts 1 ŗ 2 dagen zitten.  Glamourhenna trekt namelijk niet in de huid, maar ligt erop. Deze optie is ook volledig veilig voor mama en kind.
 • Swarovski: Mama Henna afwerken met Swarovski steentjes, welke zoín 4 dagen op de huid blijven zitten.

 

Tips

 • Scrub je huid een dag eerder voor optimale kleuropname van de huid
 • Eventuele haargroei weghalen
 • Draag gemakkelijke kleding, zodat je comfortabel kunt zitten, maar houdt ook rekening met de fotoshoot. Fatima raadt het af om je te verkleden als de henna eenmaal op je buik zit
 • Houd er rekening mee dat wanneer de natuurlijke henna pasta is aangebracht, deze een inwerktijd van 4 tot 8 uur heeft. Fatima zal de henna versiering (na de fotoshoot) nabehandelen en afdekken, zodat de henna goed kan intrekken. Daarna kun je jezelf redelijk normaal bewegen
 • Zorg ervoor dat je van te voren nog even naar het toilet gaat
 • Zorg ervoor dat je ontspannen en lekker zit/ligt, want hoe stiller jij bent, hoe beter Fatima haar werk kan doen. Bovendien spaart het extra tijd en dus extra kosten

Reserveren?

Leuk! Vul hier het contactformulier in en vermeld daarin dat het om een Mama Henna sessie gaat en vergeet de gewenste datum, eventuele locatie en je persoonlijke gegevens niet:)  Binnen 2 werkdagen kun je een antwoord/bevestiging verwachten.
 

Alvast ideeŽn opdoen?

Neem hier een kijkje in het portfolio en raak geÔnspireerd!


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima