Henna Masterclasses

Voor gevestigde Henna artiesten of Henna hobbyisten met ruimschootse ervaring biedt Hand of Fatima verdieping in de vorm van verschillende Masterclasses gebaseerd op haar expertise, ervaring en kennis.
De Masterclasses behandelen diverse onderwerpen en aspecten van de Henna Kunst. Van aanleren van nieuwe technieken tot het beheersen van diverse Henna stijlen tot aan de vaardigheden die ervoor nodig zijn om inspiratie om te zetten naar nieuwe designs.
Fatima is internationaal erkend en geeft deze Masterclasses dan ook in binnen- en buitenland. In de internationale Henna scene is zij een zeer gewaardeerde Henna Instructor.
 
De volgende Masterclasses worden door Hand of Fatima in het Nederlands aangeboden.
 

Fessi: the (he)art of Moroccan Henna

Henna kunst in Marokkaanse stijl wordt veelal afgedaan met kenmerken als geometrisch en veel rechte lijnen. Maar is dit alles? Is dit juist?
Er gaat veel meer schuil achter Marokkaanse henna dan dat het op eerste oog doet vermoeden  Marokko kent diverse Henna stijlen waarvan de bekendste Fessi is. Zoals uit de titel al blijkt, staat deze stijl centraal in deze inspirerende Masterclass.
Fatima ontwikkelde een 5-stappen methode die je in staat stelt om ieder mogelijk Marokkaans Henna design in Fessi stijl te creren. De enige beperking zijn de grenzen van je fantasie.
Waaraan moet een henna design voldoen om het stempel Fessi te krijgen? Wat is de betekenis van alle figuurtjes en symbolen? Na het volgen van de Masterclass zijn deze vragen geen raadsels meer voor jou.
Het dag vullende programma zorgt ervoor dat je met een Henna Energy boost huiswaarts keert. Met de nieuwe opgedane kennis en vaardigheden is je henna vocabulaire uitgebreid met een authentieke stijl waarvan je nu alle ins en outs weet.
 
 

 

Henna Art Techniques Challenge & Exploration

Henna Kunst kent een grote diversiteit aan stijlen. Traditionele Marokkaanse patronen verschillen qua uiterlijk van die uit India bijvoorbeeld. Ook de bijbehorende techniek die gebruikt wordt is anders. Om de rechte lijnen uit Marokkaanse designs te kunnen maken moet je de "Drape" techniek beheersen. Om het typerende schaduw effect uit de Arabische designs te verwezenlijken moet je verschillende "Shading" technieken in de vingers hebben. Om het onderscheid te maken tussen Indiase en Arabisch blaadjes, moet je meester zijn van de "Push & Hold" techniek. Dit zijn slecht enkele voorbeelden. In deze Masterclass neemt Fatima de deelnemer mee op een ontdekkingsreis langs alle verschillende technieken. Deze worden direct toegepast m.b.v. opdrachten in de map, die later als naslagwerk zal dienen. Ook wordt er een eindopdracht gemaakt waarin alle technieken tot hun recht komen. Een Masterclass die je skills absoluut naar een volgend level tilt!
 
 
 
 
 

Henna Art Circle of Inspiration

Beheers je de technieken die je nodig hebt als Henna Artiest maar zit je vastgeroest in de patronen die je tekent? In de filosofie van Hand of Fatima is Henna Kunst zoveel meer dan mooie plaatjes tekenen f mooie plaatjes van anderen natekenen! Onze Henna kunstenaar staat wereldwijd bekend om haar signature style designs, compleet uniek en niet te vergelijken met het werk van anderen....maar hoe realiseer je zoiets? Hoe bereik je het artistieke niveau om autonome Henna Kunst te maken, onafhankelijk van wat andere Henna artiesten doen en vrij van wat beschouwd wordt als gebruikelijk? In de Masterclass Henna Art Circle of Inspiration staat de zoektocht naar inspiratie centraal en worden de deelnemers door Fatima's methode aangestuurd om buiten hun comfort zone, een henna design te ontwikkelen. Door random voorwerpen ( die ogenschijnlijk niets met henna Kunst te maken hebben) te bestuderen leert de deelnemer dat o.a. elementen, opbouw, structuren en lay-out kunnen zorgen voor de juiste inspiratie. Er is slechts één regel; er mag niet "gekopieerd" worden! Na het volgen van de Masterclass beschikt de deelnemer over de vaardigheden om deze strategie in eigen werk toe te kunnen passen.
 
 
 
 

Level/niveau

Alle Masterclasses zijn ontwikkeld door Fatima Oulad Thami,expert in Nederland, als het om Henna Kunst gaat, met als doel Henna artiesten uit te dagen en tools aan te bieden om tot zelf ontplooiing te komen. Om een Masterclass te kunnen volgen wordt van je verwacht dat je minimaal over de volgende kennis en vaardigheden beschikt:
  • bereiden van een natuurlijke, huidvriendelijke henna pasta volgens eigen recept.
  • overweg kunnen met de henna applicator
  • basis kunde zoals werking op de huid, het verkrijgen van een donker kleur resultaat en nabehandeling van de henna versiering
  • basis kennis over culturele achtergronden, geschiedenis, tradities en rituelen
De Masterclasses zijn bij uitstek geschikt voor (ver)gevorderden of Henna artiesten die beroepsmatig met Henna Kunst bezig zijn. 
 

Waar en wanneer kan ik meedoen?

De Masterclasses vinden plaats op diverse locaties, in binnen - en buitenland, afhankelijk van wie het organiseert.
In de agenda zie je wanneer, waar en welke  Masterclass Henna Kunst plaatsvindt. Verder vind je er ook alle informatie over deelname en inschrijvingen.
 

Mogelijkheden

Organiseer je een event waarbij je één van de Masterclasses Henna Kunst wilt boeken? Ook dat is mogelijk! Leuk! Vul hier het contactformulier in en vermeld dat het om een Masterclass Henna Kunst op locatie gaat en vergeet de eventuele datum, locatie en je persoonlijke gegevens niet.  Binnen 2 werkdagen kun je een antwoord verwachten.    
  

Kijkje achter de schermen?

Wil j weten hoe het er aan toe gaat tijdens de Masterclasses? Neem dan een kijkje in het portfolio en raak genspireerd! 

Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima