Henna Workshop op Evenement

Om de kunst van Henna aan een breder publiek uit te dragen ontwikkelde Hand of Fatima een toegankelijke workshop op maat om aan te bieden aan de bezoekers van jouw evenement.
Op een laagdrempelige manier in aanraking komen met deze bijzonder kunstvorm staat centraal en daarnaast ervaren de deelnemers om eigenhandig met de materialen van een echte Henna Kunstenaar aan de slag te gaan..

 

Werkwijze 

De Henna Workshop tijdens Evenement vindt plaats middels een rouleersysteem. Er worden dus meerdere workshops per dagdeel gegeven waarbij de deelnemers per ronde plaats maken voor de volgende groep .
Na een korte introductie over de achtergrond en cultuur die schuilgaat achter henna kunst, volgt een praktische uitleg. Tijdens deze workshop decoreren de deelnemers met behulp van de hennaspuit een voorbewerkt,gekleurd canvas doekje met henna. Naar wens worden er nog glitter steentjes op aangebracht. Inspiratie wordt gehaald uit het aanwezige voorbeeld materiaal.
De canvas doekjes worden op de schildersezel geplaatst om te drogen. Naarmate de dag vordert verandert de schildersezel in een kleurrijk moza´ek bestaande uit henna schilderijtjes.
Eind van de dag mogen deelnemers hun kunstwerkje ophalen.
Hand of Fatima Henna workshop tijdens Evenement is een bijzondere  beleving waar zowel jong als oud met veel plezier aan deelnemen.

 
 

Locatie

Hand of Fatima verzorgt deze workshop op tal van locaties o.a. festivals in het park, maar ook op grootschalige evenementen in een stadskern of winkelcentrum.Uit ervaring met verschillende doelgroepen weten we dat de workshop voor zowel jong als oud geschikt is.
 

Benodigdheden

Voor de Workshops hebben we voldoende tafels en stoelen nodig, eventueel elektriciteit voor digitaal beeld materiaal en als het even kan stromend water dichtbij.
Afhankelijk van de mogelijkheden van de locatie maken we, indien aanwezig, graag gebruik van een beamer. Voor een festival adviseren we om de activiteit te laten plaatsvinden onder een overkapping of in een tent. 
Al het overige workshop materiaal wordt door Hand of Fatima verzorgd.
 
 

Tijdsduur

De Hennaworkshop duurt 45 minuten met daarna 10-15 min rouleertijd, waarin de eerste groep afrondt, de schilderijtjes wegzet ter droging en de tafel weer leegmaakt, waarna de tweede groep zich installeert. In drie kwartier lukt het iedere deelnemer om iets moois van zijn of haar canvasdoekje te maken.
Per dagdeel (4 uur) worden 4 workshops gegeven. Er kunnen in totaal maximaal 48 deelnemers meedoen.
Per workshop ronde zijn dat 12 deelnemers.
 
 

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen per dagdeel € 475,00 (excl.21% BTW en excl. reiskosten van € 0,40 per km, gerekend vanaf Ridderkerk )
Bij deze prijs zit workshop-leiding en alle materiaalkosten inbegrepen.
Meerdere dagdelen of ander aantal deelnemers zijn mogelijk in overleg.
 

Extra mogelijkheden

 •  Thema We kunnen de workshop aan een eventueel thema aanpassen. De kleuren kunnen we in overleg bepalen en ook datgene wat er op de doekjes wordt aangebracht met henna. In het portfolio zijn voorbeelden te vinden van o.a. een winterthema waarbij de canvasdoekjes zijn voorbewerkt in koele tinten en er sneeuwvlok patronen op zijn aangebracht.
 • Henna Kunstenaar Tijdens de workshop maken de deelnemers hennaversieringen op canvasdoekjes, daar het voor een eerste keer nog te moeilijk is om direct op de huid een goed resultaat te bereiken.
  Natuurlijk is het extra leuk als deelnemers na de workshop ook kunnen aanschuiven bij onze echte Henna Kunstenaar om een authentieke hennaversiering op de huid te laten plaatsen.
  Bij afname van de workshop zoals hierboven beschreven, is het extra inhuren van een Henna Kunstenaar mogelijk voor een gereduceerd tarief van € 75,= per uur (excl. 21% BTW). Hiervoor worden geen extra reiskosten en materiaalkosten berekend.
  Zowel deelnemers van de workshop, als andere bezoekers van het evenement kunnen bij haar aanschuiven om een hennaversiering te laten aanbrengen. Nauwkeurigheid en snelheid gaan bij haar hand in hand, een gemiddelde versiering die loopt van vinger tot pols heeft zij in 3 tot 5 minuten aangebracht. Indien gewenst worden de versieringen afgewerkt met gekleurde glitters.
 • Assistent  Op grote evenementen is een assistent geen overbodige luxe. Zij leidt alles in goede banen, geeft antwoorden op de vragen van de bezoekers en let op dat iedereen op zijn beurt wacht. Daarnaast is het met haar inzet mogelijk om met een inschrijflijst te werken en kan zij bovendien de hennaversieringen op de huid nabehandelen, wat voor optimaal kleurresultaat zorgt.
  Op deze manier kunnen zowel de Workshopleider als de Henna Kunstenaar ongestoord doorgaan met hun werk, wat resulteert in nog meer versierde handjes.
  Bij afname van zowel de workshop als de extra henna artiest kan een assistente extra ingehuurd worden voor slechts € 45,= per uur (excl. 21% BTW)

  

Tips

Vermeld Hand of Fatima en de Henna workshop op de flyer of maak het van tevoren bekend via PR en social media kanalen. We hebben genoeg beeldmateriaal van eerdere workshops en weten uit ervaring dat het bezoekers trekt. Vraag ons om high resolution foto's!
 

Henna workshop voor jouw evenement boeken?

Leuk! Vul hier het contactformulier in en vermeld dat het om een Hennaworkshop op een evenement gaat en vergeet de gewenste datum, eventuele locatie en je persoonlijke gegevens niet:)  Binnen 2 werkdagen kun je een antwoord/bevestiging verwachten.
  

Alvast ideeŰn opdoen?

Neem hier een kijkje in het portfolio en raak ge´nspireerd!

 
 
 

Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima