Henna Opleiding

Leer de kunst van Henna van A tot Z op professionele wijze. Onder de bezielende leiding van onze Henna expert en internationaal erkend Henna Artiest, Fatima Oulad Thami, krijg je les in kleine groepen of zelfs individueel. Onze henna opleiding is uniek in Nederland.

 
 

De oprichting van Hand of Fatima Henna Academy is voortgekomen uit het feit dat er in Nederland geen opleiding tot Henna Kunstenaar bestond, terwijl de behoefte wel aanwezig was. Onze Henna Opleiding heeft daar verandering in gebracht en past daarmee volledig in onze pioniers filosofie.

Visie

Henna als body art heeft zijn intrede gedaan in de westerse samenleving met de komst van migranten. Met de oprichting van de Henna Academy planten wij de zaadjes die nodig zijn om de Henna Kunst een gedegen toekomst te geven in Nederland. Henna Kunst is niet langer enkel voorbehouden aan bepaalde groepen met een culturele achtergrond waarin Henna een rol speelde. In onze multiculturele samenleving ontstaan voortdurend nieuwe tradities. Denk bijvoorbeeld aan het Mama Henna Ritueel, het versieren van een zwangere buik met henna patronen. Dat is iets wat in de Marokkaanse cultuur nooit gedaan werd. Een nieuw ritueel heeft zijn intrede gedaan en is voor veel vrouwen een bijzondere ervaring.
In onze visie gaat Henna Kunst als ambacht een stralende toekomst tegemoet in Nederland, mits er een goede opleiding bestaat. Bij Hand of Fatima Henna Academy nemen we het ambacht en het vakmanschap serieus en werken we gezamenlijk toe naar een hoger niveau.
 

Doelstelling

Met Henna Academy by Hand of Fatima hebben we alle expertise in huis en zetten wij voor Henna Kunst in Nederland de standaard.  Met onze lesmethode ontwikkel je jouw Henna skills op professionele wijze. De lat ligt hoog op het gebied van o.a. vakkennis, techniek, veelzijdigheid en vakmanschap. De Henna Academy brengt een nieuwe lichting veelzijdige henna artiesten voort die met passie het ambacht uitdragen.
De Henna Opleiding is tweedelig en bestaat uit het Basis niveau en het Verdiepingsniveau. Daarbinnen is het ook mogelijk om individueel les te krijgen en om Henna Masterclasses te volgen.
 

Henna Kunst Basis niveau

Het basis niveau bereik je door het volgen van de Workshop Henna Kunst, dat op 6 verschillende data gedurende het jaar plaats vindt. We kiezen altijd voor data in het weekend zodat het voor iedereen mogelijk is om een keer aan te sluiten. Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende Hennaworkshop plaatsvindt of lees er hier meer over.
 
 
 

Henna Kunst Verdiepingsniveau 

Opgeleid worden tot een all-round Henna Kunstenaar gebeurt in de Verdiepingsfase. Tijdens deze jaarcursus heb je  maandelijks les in een kleine groep en werk je tussentijds zelfstandig aan het lesmateriaal. Met aftrek van de winterbreak zijn er dus 9 lessen die elke keer een ander thema beslaan. Van verschillende stijlen per land tot aan diverse technieken en toepassingen. Lees hier meer over de éénjarige opleiding tot Henna Kunstenaar.

 

Henna Masterclasses

Je bent al op professionele wijze bezig met Henna Kunst, maar zoekt altijd naar mogelijkheden om meer te leren en verder te ontwikkelen. Fatima is internationaal erkend en geeft Henna Masterclasses in binnen- en buitenland. In de internationale Henna scene is zij een zeer gewaardeerde Henna Instructor.
Sommige Henna Masterclasses geeft zij ook in Nederland maar het merendeel vindt plaats tijdens Henna Conferenties zoals Henna Con (USA), Henna Huddle (UK), East West Mehndi Meet (Hongarije), Bodyssey (Canada) en Henna Weekend (Oekra´ne). Lees alles over de Henna Masterclasses van Hand of Fatima
 

Henna Kunst 1 op 1

Leerstof op maat in individuele setting, ook dat hebben we te bieden. Of je nu een newbie, beginner of pro bent. Van te voren maak je kenbaar op welke gebieden jouw knelpunten liggen en welke vragen er spelen. Hand of Fatima maakt een individueel lesprogramma dat geheel voldoet aan jouw leerbehoeften.
In een 1 op 1 Henna Masterclass kun je verwachten je doelstellingen te behalen. Met Fatima's expertise als leidraad is er tot op heden geen obstakel overeind gebleven.Lees hier meer over 1 op 1 Henna les.
 

Waarom kiezen voor de Henna Opleiding van Hand of Fatima?

  • Hand of Fatima is toonaangevend
  • Leer uit eerste hand van de expert
  • Fatima Oulad Thami behoort tot de wereldtop in de internationale Henna scene
  • Lesmateriaal van de hoogste kwaliteit
  • Toewijding en passie zijn voelbaar
We durven onszelf een autoriteit te noemen als het gaat om het Ambacht Henna Kunst in Nederland
 

Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima