Henna Party 4 kids

Henna versieringen spreken tot de verbeelding. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde Hand of Fatima het concept Henna Party 4 kids om de verjaardag van je kind op bijzondere wijze te vieren.

We beginnen met een Henna Workshop, waarin de kinderen op spelenderwijze een introductie krijgen in de achtergrond en cultuur die schuilgaat achter Henna Kunst
De kinderen leren een versiering te maken met behulp van de (veilige) henna spuit. We oefenen op papier, maar het doel is om bijvoorbeeld een canvasdoekje te versieren met henna patronen en glittersteentjes. Uiteraard brengt onze Henna kunstenaar, Fatima Oulad Thami, bij iedereen een echte henna versiering aan op de huid. Dit gebeurt aan het einde van de workshop!

Hand of Fatima Henna Party 4 kids is een bijzondere interactieve beleving, waar de kinderen met veel plezier aan terug zullen denken.

Werkwijze 

Hand of Fatima verzorgt de Henna Party 4 kids bij jou thuis. We adviseren een minimum leeftijd van 7 jaar.
 
Onze hennapasta maken we zelf en bestaat uit puur natuurlijke ingrediënten, die geheel veilig zijn voor de huid. Voor de volledigheid melden wij het volgende: Er is één uiterst zeldzame stofwisselingsziekte, genaamd G6PD, die een allergische reactie met natuurlijke henna opwekt. Als een kind dit heeft is dat al bekend van kleins af aan. In de meer dan 20 jaar dat Fatima als henna artieste werkzaam is, heeft zij nooit allergische reacties op haar natuurlijke hennapasta meegemaakt.

De hennaversiering heeft zo'n 20 minuten nodig om te drogen. Vervolgens wordt deze door Fatima gefixeerd. Hoe langer de pasta op de huid zit, des te dieper het kleurresultaat. 
Voor het slapen gaan krabbelen de kinderen de gedroogde pasta eraf en smeren de versiering in met olie. De hennaversiering kleurt nu fel oranje. In de komende 48 uur zal de kleur zich steeds donkerder ontwikkelen naar mahony bruin.
 
 

Voorwaarden

  • een grote tafel met voldoende zitplaatsen en ruimte, eventueel afgedekt met tafelkleed
  • voldoende licht
  • mogelijkheid tot handen wassen en materialen afspoelen
  • ouders op de hoogte stellen
  • minimaal 8 deelnemers

Waar vindt het plaats?

Henna Party 4 Kids vindt plaats bij jouw thuis of op locatie indien de verjaardag elders wordt gevierd. 
 

Tijdsduur

Een Henna Party 4 Kids duurt gemiddeld 3 uur. Tijdsduur kan natuurlijk iets veranderen afhankelijk van het aantal deelnemers. Hier een praktijkvoorbeeld van een kinderfeestje op de woensdagmiddag.

•    12:00 -13:30 thuiskomst, eten, cadeautje geven, verzorgd door ouder(s).
      Fatima komt tussendoor binnen en zet al het materiaal klaar.
•    13:30 -15:00 Deel 1 hennaworkshop
•    15:00 -15:15 pauze (kinderen krijgen drinken en een snack, door ouder(s) verzorgd).
•    15:15 -16:30 Deel 2 hennaworkshop en versieringen bij de kinderen aanbrengen
 
 
 
 

Tips

  • licht de ouders in, henna blijft zo'n 7 á 10 dagen op de huid zichtbaar
  • zorg voor een filmpje of spelletje voor de kids die eerder klaar zijn

Prijzen

  • € 24,50 per kind met een minimum van 8 deelnemers
  • € 0,40 per km, reiskosten vanaf Ridderkerk

Reserveren?

Leuk! Vul hier het contactformulier in en vermeld dat het om een Henna Party 4 kids gaat en vergeet de gewenste datum, aanvangstijd, locatie, aantal kids en je persoonlijke gegevens niet:)  Binnen 2 werkdagen kun je een antwoord/bevestiging verwachten.

Alvast ideeën opdoen?

Neem hier een kijkje in het portfolio en raak geďnspireerd!
 

 


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima