Henna Academy by Hand of Fatima

"Upgrade your Henna skills"

Je hebt de workshop Henna kunst al gevolgd, maar je wilt meer ….veel meer….Je bent gefascineerd door Henna en wilt er alles van weten….
Leer de kunst van Henna van A tot Z op professionele wijze. Onder de bezielende leiding van Fatima, internationaal erkend Henna Artiest, krijg je les in kleine groepen. Hand of Fatima Henna Academy is uniek in Nederland en past binnen onze pioniers filosofie.
 
henna academy henna lessen henna cursus hennaworkshop henna masterclass

Visie

Henna als body art heeft zijn intrede gedaan in de westerse samenleving met de komst van migranten. Met de oprichting van de Henna Academy planten wij de zaadjes die nodig zijn om de Henna Kunst een gedegen toekomst te geven in Nederland. Henna Kunst is niet langer enkel voorbehouden aan bepaalde groepen met een culturele achtergrond waarin henna een rol speelde. In onze multiculturele samenleving ontstaan voortdurend nieuwe tradities. Denk bijvoorbeeld aan het Mama Henna Ritueel, het versieren van een zwangere buik met henna patronen. Dat is iets wat in onze Marokkaanse cultuur nooit gedaan werd. Een nieuw ritueel heeft zijn intrede gedaan en is voor veel vrouwen een bijzondere ervaring.
In onze visie gaat Henna Kunst als ambacht een stralende toekomst tegemoet in Nederland, mits er een goede opleiding bestaat. Bij Hand of Fatima Henna Academy nemen we het ambacht en het vakmanschap serieus en werken we gezamenlijk toe naar een hoger niveau.

Doelstelling

Met Hand of Fatima Henna Academy hebben we alle expertise in huis en zetten wij voor Henna Kunst in Nederland de standaard. Met onze lesmethode ontwikkel je je Henna skills op professionele wijze. De lat ligt hoog op het gebied van o.a. vakkennis, techniek, veelzijdigheid en vakmanschap. De Henna Academy brengt een nieuwe lichting veelzijdige henna artiesten voort die met passie het ambacht uitdragen.

Planning

Henna Academy is een jaaropleiding die bestaat uit drie blokken. Elk blok bestaat uit 3 cursusdagen die verschillende thema’s beslaan. De Henna Academy is een volledige opleiding en het is dus niet mogelijk om alleen een blok te volgen. Ook één enkele les is niet mogelijk. Hier volgt de planning voor seizoen 2019/2020, alle data vallen op zondag:
 
Data Tijd groep 1
Tijd groep 2
Thema's
Blok 1
15 september 2019
10:00-13:00 14:00-17:00
India
13 oktober 2019
10:00-13:00 14:00-17:00 Khaliji
17 november 2019
10:00-13:00 14:00-17:00 Fessi
winterpauze


Blok 2
12 januari 2020
10:00-13:00 14:00-17:00 Jewelry design
9 februari 2020
10:00-13:00 14:00-17:00 Bling bling
15 maart 2020
10:00-13:00 14:00-17:00 JaguaBlok 3
19 april 2020
10:00-13:00 14:00-17:00 Henna off the body

17 mei 2020
10:00-13:00 14:00-17:00
Circle of Inspiration

14 juni 2020
10:00-13:00 14:00-17:00 Eindopdracht

 

Lesmethode

Tijdens ieder blok staan bepaalde thema’s centraal met de daarbij behorende henna technieken. Elke les is opgebouwd uit verschillende competenties zoals o.a. het beheersen van nieuwe technieken, het ontwikkelen van je eigen stijl en het aanleggen van een portfolio.Tussentijds studeer je zelfstandig en werk je aan opdrachten die je als huiswerk meekrijgt. Na elke lesdag plannen we een avond in waar je online kunt inloggen en je live huiswerk-support krijgt gedurende 1 à 2 uur, waaraan gezamenlijk deelgenomen kan worden. Meteen de mogelijkheid om vragen direct beantwoord te krijgen. Elke les begint met het bespreken van de opdrachten waarbij feedback gegeven en ontvangen wordt.
 
Iedere cursusdag wordt gegeven door onze henna expert, Fatima. Zij begeleidt je in het gehele proces en zorgt ervoor dat jouw creativiteit een boost krijgt. Jouw kunstzinnige talenten komen onder haar leiding tot bloei en je henna werk krijgt meer verdieping. 
  

Prijs

 € 900,00 
(Dit is inclusief alle lesmaterialen, maar exclusief materiaalkosten voor je eindopdracht en bijkomende Diplomakosten in Blok 3).
Bij betaling in één keer geven wij € 50,00 korting en betaal je € 850,00.
Bij betaling in 3 termijnen vervalt de korting en betaal je € 300,00 per blok. (De eerste factuur ontvang je bij aanmelding, de tweede en derde factuur ca. 6 weken vóór aanvang van het blok, welke uiterlijk 30 dagen vóór start van dat blok voldaan dient te zijn.)
 
Let op: Deelname is pas definitief na ontvangst van betaling. Dit betekent dat als de opleiding bijna volgeboekt is, je deelname kan afhangen van volgorde van betalingsontvangst. De betalingsvoorwaarden staan vermeld op de factuur.
 

Ondersteuning

Gedurende de hele opleiding kun je rekenen op support vanuit Hand of Fatima. We staan klaar als je vastloopt of vragen hebt. Daarnaast is er tijdens iedere cursusdag de mogelijkheid om met flinke kortingen henna benodigdheden aan te schaffen.

Wat kun je verwachten ?

We gaan aan de slag met de verschillende technieken zoals die domineren in verschillende stijlen. Denk o.a. shading, draping, squeeze ’n flow en piping, hoe bouw je een design op oftewel mapping, komen aan bod. Welke elementen voeg je samen, welke lay-out past het beste en welke accenten voeg je toe? Welke applicator past het best bij jou en hoe draai je de perfecte cone?
 
We gaan dieper in op de meest bekende stijlen als Indo-Arabic, Khaliji en Fessi
Je bouwt je portfolio in eigen tempo op, ontwikkelt je signature stijl en tevens leer je de ethic values die gelden binnen de International Henna Community.

Waarom kiezen voor Hand of Fatima Henna Academy?

  • Hand of Fatima is toonaangevend
  • Leer uit eerste hand van de expert
  • Fatima Oulad Thami behoort tot de wereldtop in de internationale Henna scene
  • Lesmateriaal van de hoogste kwaliteit
  • Toewijding en passie zijn voelbaar
We durven onszelf een autoriteit te noemen als het gaat om het Ambacht Henna Kunst in Nederland.
 

Inschrijven?

Stuur ons even een mailtje met daarin jouw gegevens en dan zullen we jouw inschrijving verwerken: info@handoffatima.nl
 
 
 


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima