Werkwijze

Hand of Fatima biedt de garantie dat de henna die Henna Kunstenaar Fatima Oulad Thami gebruikt, van uitstekende kwaliteit is. De hennapasta wordt door haar zelf bereid en bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediŽnten. Mits klanten haar aanbevelingen opvolgen, garandeert zij een hennaversiering met een donkere kleur, die tussen de week en twee weken blijft zitten. Op de handpalmen en voetzolen kan dit zelfs tussen de twee en drie weken een mooi resultaat geven, voordat het vervagen begint. De henna wordt, volgens de Marokkaanse techniek, opgebracht met een hennaspuitje. Lees hieronder wat Fatima Oulad Thami zelf te vertellen heeft over haar werkwijze:

"Ik werk altijd free style"

"Al het hennawerk op deze website is door mij gedaan en is ook eigen ontwerp. Ik werk altijd "free-style", daarmee bedoel ik dat ik nooit gebruik maak van overdrukplaatjes of sjablonen. Geen enkel henna ontwerp is gelijk. Ik laat mensen altijd mijn fotomap zien en vaak willen ze daar iets uit kiezen, maar ik wijs hen erop om een stijl te kiezen en mij het werk te laten doen."


"Natuurlijk houd ik rekening met je wensen, maar elke hand is uniek en heeft een eigen verhaal. Ik volg het verhaal van je hand en kom tot een uniek ontwerp. Daarbij speelt ook de vorm van de hand een grote rol; iets wat heel mooi staat op een kleine hand, hoeft niet mooi te staan op een hand met lange slanke vingers en vice versa. Ik maak de hennapasta altijd zelf en gebruik uitsluitend natuurlijke producten. Mijn henna is 100% veilig voor de huid, sterker nog: het is zelfs goed voor de huid!"

Al van oudsher worden er aan henna geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.
Henna wordt (in de traditionele geneeskunst) o.a. toegepast bij het bestrijden van bepaalde soorten eczeem, het ontsmetten van wondjes en het genezen van hoofdpijn. Henna heeft tot slot een verkoelende werking op het lichaam. Wat vooral voor vrouwen in een heet klimaat een zeer prettige ervaring is.

Inspiratie

"Mijn inspiratie komt uit vele hoeken. Marokkaanse tapijten herbergen vaak hele mooie authentieke motieven, zo ook oriŽntaalse stoffen. Maar ook voorgetekende patronen uit India geven mij de uitdaging om er iets eigens van te maken. En etnische sieraden vormen voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie."
 
"Ik stop mijn ziel in mijn werk. Elke letter is geschreven met liefde en bewondering voor de Henna Kunst. Elke foto manifesteert de geheimzinnige kracht van de henna. Ik behandel deze kunstvorm met het respect dat zij verdient en hoop dat jullie om deze redenen ook mijn werk zullen respecteren. Lees meer hierover bij AUTHENTICITEIT."
 
 

Copyright

Ik wijs erop dat het niet is toegestaan om, zonder mijn toestemming, foto's en teksten te gebruiken en/of te publiceren door middel van kopie of op welke andere wijze dan ook. Op deze website, en de gehele inhoud ervan, is copyright van toepassing.

 


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima