10 mei 2018 Henna Lounge @ Africa Now Festival in het Afrika Museum

henna kunst hand of fatima internationaal henna artiest africanow festival in afrika museum"From the roots to the heart, from the soul to the skin.....I celebrate my heritage when i speak my mind in the language of Henna....let me hennafy you."

Dat is in het kort de zienswijze van Fatima op haar Henna Kunst. Het stukje "heritage" verwijst naar haar (deels) Noord-Afrikaanse achtergrond die tevens haar bron van inspiratie is. Naast de authentieke Amazigh (Berberse) patronen die je terugvindt in haar werk laat Fatima zich inspireren door kunst en ambacht uit West Afrikaanse culturen, van motieven op Bogolan stoffen en houtsnijwerk in maskers tot sieraden van de Touareg. De overeenkomsten tussen Noord en West Afrika als het gaat om patronen is interessant en zorgt voor veel nieuwe ideeŽn. Betekenisvolle symboliek is Fatima's specialitiet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Fatima zich als een vis in het water voelt op een festival als AFRICA NOW in het Afrika Museum.
 
AFRICA NOW is een festival dat al je zintuigen prikkelt. Ontdek creatief Afrika op Hemelvaartsdag, in het Afrika Museum in Berg en Dal (bij Nijmegen)

Zie, hoor, proef, voel en ontdek Afrika op donderdag 10 mei 2018 in het Afrika Museum. AFRICA NOW is een festival voor de hele familie met onder andere kunst, live muziekoptredens, workshops en eten. Tussen de traditionele woonerven in het buitenmuseum, midden in de bossen, krijg je een verrassende inkijk in het Afrika van nu.

AFRICA NOW is een festival met een gevarieerd programma voor jong en oud. Geniet van de live muziekoptredens en de lekkernijen die te vinden zijn op de Afrika markt
maar ook kramen met diverse producten als kleding, stoffen, cadeaus en sieraden. Daarnaast zijn er workshops muziek, dans of Afrikaanse yoga en worden er Afrikaanse verhalen verteld. Uiteraard is het ook mogelijk een rondleiding te volgen door zowel het binnen- als buitenmuseum.

Kom alvast in the mood, kijk deze video van Elisabetta Agyeiwaa, gedraaid tijdens een eerdere editie.
 
 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima