11 oktober 2020 Workshop Henna Kunst @ Hand of Fatima

Zondag 11 oktber 2020 van 10:45-16:00 uur Workshop Henna Kunst.
 
workshop henna kunst hand of fatima rotterdam 
 
Wil je weten hoe je zelf mooie henna versieringen maakt? Of wil je weten welke rituelen en betekenissen schuil gaan achter Henna Kunst? Dan is de Workshop Henna Kunst echt iets voor jou. Een inspirerende ééndaagse cursus waarin stap voor stap de fundamentele principes van de Henna Kunst uitgelegd en aangeleerd worden.
 
Heb je geen enkele henna ervaring? Of ben je al met henna aan de slag gegaan? De Workshop Henna Kunst is bedoeld voor zowel beginners, alsmede gevorderden. De Workshop Henna Kunst vindt plaats in kleine groepen waardoor er ruimte is voor individuele begeleiding. In het inschrijfformulier kun je aangeven wat je verwacht te leren (als beginner) of wat je knelpunten zijn (als gevorderde). Fatima speelt daar op in waardoor ieder individu de Workshop Henna Kunst als op maat gemaakt zal ervaren. 
 
workshop henna kunst hand of fatima rotterdam

 

Wat komt er aan bod?

 • Wat is henna en waarvoor wordt het gebruikt
 • Verschillende landen/verschillende stijlen
 • Culturele achtergrond en geschiedenis van henna kunst
 • Betekenis symboliek en het toepassen
 • Bereiden van hennapasta
 • Leren hanteren van een henna-applicator
 • Techniek, fijne kneepjes en trucjes
 • Oefenen op papier
 • Doís en doníts
 • Vragen/opmerkingen van deelnemers
 • Tot slot zet Fatima bij alle deelnemers ook nog een kleine hennaversiering

Werkwijze & prijs

De Workshop Henna Kunst is intensief en compleet. Je leert uit eerste hand van onze Meester: Henna Kunstenaar Fatima Oulad Thami, die ruim 25 jaar geleden haar eerste hennapoging deed en inmiddels is uitgegroeid tot internationaal erkend Henna Artiest!
Met deze ééndaagse cursus bouw je de foundation van je henna verslaving;) De gedegen basis is essentieel om jezelf verder te ontwikkelen, hetzij als hobbyist hetzij als henna artiest.
 
De Workshop Henna Kunst is volledig, zoals ook past in onze filosofie:"Henna is zoveel meer dan mooie plaatjes tekenen". Dat laatste is al een behoorlijke klus. Wij leren je de techniek en fijne kneepjes. Het 'zoveel meer' leren we je ook, zoals cultureel erfgoed, symboliek en rituelen. Tot slot hebben we nog de Henna Alchemie, kennis van materialen en ingrediŽnten van het 'nooit-te-verprutsen henna recept' én het geheimzinnige proces dat in de huid plaatsvindt. Samen zetten we henna om in geluk en dat is goud waard.

 • € 159,00 per deelnemer, dit is incl. startpakket & benodigd cursusmateriaal.

Programma

10:45 - 11:00 uur Ontvangst
11:00 - 11:30 uur Theorie o.a.culturele achtergrond, stijlen, betekenissen
11:30 - 12:45 uur Hennapasta bereiden, recept noteren, ingrediŽnten bekijken
12:45 - 13:15 uur Lunchpauze
13:15 - 15:15 uur Praktijk oefeningen met applicator & techniek
15:15 - 16:00 uur Uitreiking certificaat & kleine hennaversiering van Fatima.
 
Let op: Dit programma is ter indicatie. Niet alles wat aan bod komt, staat hierboven vermeld.  

 

Level/niveau

Na deelname aan de Workshop Henna Kunst en met het behalen van het certificaat kun je eventueel doorstromen naar de éénjarige allround opleiding in het Henna Ambacht van Hand of Fatima Henna Academy. Deze is toonaangevend als het aankomt op kwaliteit en expertise. Ook deze lessen worden door Fatima Oulad Thami gegeven. Zij behoort tot de wereldtop in de internationale Henna scene.

Vanwege de corona crisis is het op dit moment nog onzeker wanneer en hoe er weer een lesjaar start. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de wettelijke maatregelen zullen we t.z.t. bepalen in hoeverre dit off- of online zal plaatsvinden. We kunnen je in ieder geval op de mailinglist zetten om je op de hoogte te houden.

Ben je beroepsmatig al bedrijvig met henna, ook dŠn ben je bij Hand of Fatima aan het juiste adres. Fatima Oulad Thami is dé expert in Nederland wat betreft Henna Kunst. Ook buiten onze landsgrenzen geeft zij trainingen, lezingen en masterclasses aan vergevorderden en professionals. Kijk even bij Masterclass voor Henna Professionals voor meer informatie.
   
workshop henna kunst hand of fatima rotterdam 

 

Waar vindt de workshop plaats?

De Workshop Henna Kunst vindt plaats in Ridderkerk in kleine groepen.  

 

Alvast weten hoe het er aan toe gaat?

Bekijk de foto's van voorgaande edities of de onderstaande video en kom alvast in de stemming.

 

Meedoen?

Geweldig! Vul onderstaand inschrijfformulier in. Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. De definitieve volgorde van toewijzing van de plaatsen is op basis van ontvangst van de betalingen. Wil je verzekerd zijn van deelname, zorg dan dat je betaling niet op zich laat wachten! Onze betaalgegevens vind je in het inschrijfformulier.

Indien het inschrijfformulier hieronder niet meer zichtbaar is, dan betekent het dat de Workshop Henna Kunst vol is. Kijk dan even in de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid. Inschrijving vanaf je mobiel en kun je het inschrijfformulier niet invullen? Klik dan even hier en vul je gegevens alsnog in.
 

< Terug


Webshop

Bezoek onze webshop en koop alle hennaproducten direct online.

Meer info >

Volg Hand of Fatima